Project in de kijker – Ventilatie Kantoorgebouw Vosselaar

Anders dan andere groothandels zijn wij zeer nauw betrokken bij al onze projecten. Zo werd voor de nieuwbouw van Malpertuus accounting door ons de volledige projectcalculatie & legplannen verzorgd, leverden wij de geschikte materialen & luchtgroep, en kan elke betrokken partij rekenen op onze ondersteuning, zo ook op de werf.

Eind 2018 maakten wij dankzij onze specialist energiezuinig bouwen Giovanni (gm@paulroefs.be  – 0468.04.48.90 (ma-vr) – Linkedin) voor het eerst kennis met dit project via onze partner installateur Prima-Klima (http://www.prima-klima.be/). Op basis van de werfgesprekken met installateur, architect & eindklant en met de meest recente bouwplannen, maakten wij onze uitgebreide studie voor de ventilatie.

Op ons advies werd voor dit project de luchtgroep niet binnen de bouwschil voorzien (zou in de kelder met beperkte ruimte komen) maar werd deze op de plannen verplaatst naar het dak. Hiervoor werd een compacte & platte luchtgroep voorzien, onze HCP-C luchtgroep, zodoende de luchtgroep geen effect op het aangezicht van het gebouw zou hebben. Bijkomend betekende dit een forse uitsparing in luchtkanalen (geen stijgleidingen benodigd voor de inblaas van verse lucht & uitblaas van vervuilde lucht, alsook zaten de grootst benodigde luchtdebieten op de bovenste verdieping waardoor de diameters van de luchtkanalen in de schacht snel konden reduceren naar de overige, lager gelegen, verdiepen).

Voor dit project werd door ons rekening gehouden met een kwalitatief gezond binnenklimaat en werd zowel de EPB wetgeving alsook de meest recente ARAB regelgeving door ons gehandhaafd.

Juni 2020, eindelijk is het tijd voor de uitvoering, toch wel een moment waar naartoe wordt geleefd. Het blijkt al snel dat de uitsparing van de inblaas & uitblaas leidingen in de schacht, welke nu niet nodig waren daar de luchtgroep op het dak komt, een groot gemak met zich meebrengt daar er nu meer ruimte is voor andere zaken in de schacht, alsook voor eventuele aanpassingen. Alle materialen op basis van ons legplan werden geleverd op de werf en voor bepaalde aanpassingen t.o.v. het legplan leverden wij snel de benodigde onderdelen, flexibel & snel!

Nu het binnenwerk bijna af is verzorgen wij hierna nog de opstart van de luchtgroep zodoende de medewerkers van Malpertuus accounting binnenkort op hun nieuwe kantoor kunnen werken in een gezond binnenklimaat!