Soorten Ventilatie

GA TERUG NAAR:

Hoofdpagina ventilatie

Residentiële ventilatie

GA DIRECT NAAR:

Ventilatie Technieken Systeem D

Ventilatie Technieken Systeem C

De verschillende soorten van Ventilatie zijn onderverdeeld in 4 categorieën, A-B-C-D.

Soorten Ventilatie

Systemen A & B komen vandaag in de Vlaamse nieuwbouwmarkt niet meer voor vanwege de strengere energetische eisen in de EPB.

Systemen C & D worden vandaag in Vlaanderen des te meer geplaatst in de nieuwbouwmarkt vanwege de strengere energetische eisen in de EPB, maar bieden ook voor hedendaagse renovaties vaak een grote meerwaarde.

Lees hier meer over systeem C

Lees hier meer over systeem D

Er worden ook variaties op deze systemen aangeboden zoals de toevoeging van een ‘+’ voor een zogezegd slim of vraaggestuurd systeem, of zelfs andere categorieën zoals ‘systeem E’. Echter zijn deze termen niet wettelijk vastgelegd en gaat het hier enkel over variaties op de reeds bestaande categorieën.

Elk systeem heeft een bepaald energetisch effect op uw EPB met een bepaalde e-peil winst. Uiteraard dient ook gekeken te worden naar uw wensen & comfort. De eventuele e-peil winst is van bouw-tot-bouw verschillend, doch kan onderstaande tabel in grote lijnen gevolgd worden.

soorten ventilatie & het effect op de energieprestatie

Op zoek naar een Ventilatieunit conform de huidige energetische EPB eisen? Hier leest u meer over ons productgamma van Ventilatieunits.

Vergeet ook de luchtkanalen niet, daar deze een zeer belangrijk effect op de prestaties van uw Ventilatiesysteem hebben. Lees hier meer over ons productgamma & onze unieke oplossingen van luchtkanalen.


Contacteer onze specialist Energiezuinig Bouwen

gm@paulroefs.be  – 0468.04.48.90 (ma-vr) – Linkedin