Fotovoltaïsche & Thermische Zonnepanelen

P. Roefs is dé partner voor de vakman als het om Fotovoltaïsche of Thermische Zonnepanelen gaat.

Betreffende de opslag van zonnestroom & het efficiënt gebruik ervan hebben wij een aparte pagina opgesteld. Klik hier om deze te bekijken.

Verschil tussen Fotovoltaïsche- en Thermische Zonnepanelen
Fotovoltaïsche zonnepanelen, ook wel PV-panelen of PV-zonnepanelen (van de Engelse woorden ‘photovoltaic solar panels’) genoemd, zijn panelen welk zonlicht omzetten naar stroom. Thermische zonnepanelen zijn panelen welk zonlicht omzetten in warm (sanitair) water. Beide technieken kunnen eventueel gecombineerd worden.

Welk type zonnepaneel u het best kiest hangt af van meerdere factoren (technieken in de woning, beschikbaar dakoppervlak, hoeveelheid verbruik warm water/stroom,…) alsook uw persoonlijke voorkeur.

Als u maar een klein dakoppervlak heeft, kiest u het beste voor thermische zonnepanelen. Deze hebben namelijk tegenover fotovoltaïsche minder ruimte nodig voor een hoge efficiëntie. Als u bepaalde technieken hebt voorzien welke veel elektriciteit vragen kiest u beter voor PV-panelen.

Aannemers & installateurs
Zowel aannemers als installateurs kunnen bij ons terecht voor zowel de aankoop van zonnepanelen, montagesystemen & toebehoren, alsook om op projectbasis samen te werken.

  • Wij voeren een calculatie uit betreffende de plaatsing van de zonnepanelen. U ontvangt hiervan de nodige documentatie en de door ons uitgevoerde berekeningen.
  • Wij maken een snijplan op voor het montagesysteem, een legplan voor het montagepaneel & een legplan voor de zonnepanelen. Op elk plan geven wij de afmetingen aan van de componenten alsook van de verschillende dakzones.

Particulieren & zelfbouwers
Als particulier op zoek naar een installateur voor Zonnepanelen of liever zelf plaatsen op basis van Zelfbouw? Graag helpen wij ook u op weg in samenwerking met een echte vakman uit uw regio. De vakman gaat uw aanspreekpunt zijn voor een vakkundige ondersteuning en/of plaatsing.

PV-project fotovoltaïsche zonnepanelen – Aleo Full Black X83 – Zonnepanelen Brecht

Lees hier meer over de opslag van zonnestroom


Contacteer onze specialist Energiezuinig Bouwen

gm@paulroefs.be  – 0468.04.48.90 (ma-vr) – Linkedin